Euromedica - Egészségügyi Szolgáltató Központ - Egészségben élen járunk

Euromedica - Egészségügyi szolgáltató központ - Egészségben élen járunk

Egészségben élen járunk 

nyitóoldal    I    nyitvatartás    I          I  

Tisztelt Betegeink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Nowinszky Tibor bőrgyógyászati szakrendelése a korábbi módon folyik, rendelésére a továbbiakban is a megszokott telefonszámokon tudnak bejelentkezni munkanapokon reggel 8 és délután 18 óra között. Érdeklődhetnek az info@euromedica.hu email címen is. További szakrendeléseinkkel kapcsolatban is ezeken a számokon érdeklődhetnek.

Bejelentkezés: 30/9029169, ill. 83/510-724.

Értesítjük Önöket továbbá, hogy a jelen helyzethez alkalmazkodva elindult Dr. Nowinszky Tibor online bőrgyógyászati rendelése is:

https://borgyogyaszatonline.hu/

Itt a személyes találkozás mellőzésével találhatnak megoldást bőrgyógyászati problémáik nagy részére, és lehetőség van csak online, e-recept igénylésére is.

https://borgyogyaszatonline.hu/borgyogyaszat-online-e-recept-feliras/

Online rendeléssel kapcsolatos további kérdésekkel a
borgyogyaszatonline@gmail.com email címre is írhatnak.

Üdvözlettel: az Euromedica csapata

Érzéstelenítés krémmel

Érzéstelenítés krémmel (Lidocain injekció helyett), Emla kenőcs

Klinikánkon lehetőség van a teljesen fájdalommentes lézersebészeti megoldásokra is, érzéstelenítő krém (Emla) igénybe vételével. Mivel az általunk használt rendkívül igényes, és korszerű berendezések (széndioxid és Erbium:YAG lézerek) a bőrt csak egészen minimálisan melegítik fel a kezelés során (vagyis amúgy is minimális fájdalmat okoznának), megoldható a krémmel végzett teljesen fájdalommentes, mégis előzetes injekció nélkül végzett orvosi lézeres kezelés is.

Az előkészítés során a kezelendő bőrterületet vékonyan bekenjük a krémmel, kis fóliával fedjük és leragasztjuk. Ez a kis kötés fél-egy óráig a beteg bőrén marad, majd közvetlenül a lézeres kezelés előtt eltávolítjuk. Az előkezelt bőrfelület nem zsibbad ugyan, mint pl. fogászati érzéstelenítő injekció után, a lézeres kezelést a beteg mégsem érzi. Nagyobb elváltozás kezelése végén előfordulhat ugyan apró szurkáló érzés, de – igény esetén – elviekben ekkor is lehetőség van az injekciós érzéstelenítésre is. Meg kell jegyezni azonban, hogy erre csak rendkívül ritkán kerül sor.

Az eljárás nagyon hasznos például olyan betegeink kezelése során, akik „irtóznak” az injekciótól, és bár a zavaró bőrelváltozásuktól meg szeretnének ugyan szabadulni, az esetleges szúrás és fájdalom mégis visszatartja őket a lézeres kezeléstől. Számukra különösen hasznos a hazánkban egyébként nem túlzottan elterjedt krémes érzéstelenítés. 

A teljesség igénye nélkül az eljárás a következő bőrelváltozások kezelése során alkalmazható a leghatékonyabban:

 • pigment foltok

 • „időskori” szemölcsök (seborrheas keratosisok)

 • ún. fibromák (kocsányos fibromák)

 • vírusszemölcsök

 • nap okozta (solaris) ún. keratosisok

 • faggyúmirigy „túlburjánzás” (hyperplasia)

 • xanthelasma: (szem körüli sárga foltok)

 • a bőr finom egyenetlenségei, apró ráncok

 • „uszodaszemölcsök”, „futószemölcsök”

 • condyloma (nemi szervi vírusos szemölcsök)

 • nap okozta „időskori” pigment foltok, stb.

vissza